Safety Challenge

15 – 60 pers | In Oostende | Xtreme Events is de enige eventorganisator die dit programma aanbiedt in Belgie | Het hele jaar door mogelijk

Onze Safety Challenge is een uniek concept in België waarvoor we exclusiviteit hebben. We nemen u mee voor een aparte beleving en leren u de juiste reflexen toe te passen in 3 modules.  Dit kan het verschil maken in het redden van levens!! Het is niet alleen een uitstekende teambuilding activiteit, ernaast gaan alle deelnemers ook naar huis met de aangeleerde vaardigheden die in het dagelijks familieleven kunnen toegepast worden.

Onze partner « RelyOn Nutec » te Oostende is dé referentie in Europa voor maritieme veiligheidsopleidingen. Voor het eerst stelt het center de deuren open voor niet professionelen en stelt u voor deel te nemen aan buitengewone scenario’s in alle veiligheid. Alle sessies zijn interactief en worden hyper begeleid door specialisten (brandweermannen, duikers, hulpverleners, acteurs-slachtoffers, etc..). Deze grotendeelse indoor activiteiten gaan het hele jaar door.

Module 01: First Aid
Deze cursus is een first aid refresher die ervoor zorgt dat u terug over de juiste reflexen beschikt om eerste hulp aan te bieden. Altijd, overal en voor iedereen! Onder andere worden deze technieken getraind: reanimatie, gebruik van defibrillator, eerste hulp bij ernstige bloedingen en eerste zorg toedienen bij brandwonden. De theorie duurt ongeveer 10 minuten per onderdeel, de praktische oefeningen in totaal 45 minuten.

Module 02: Fire Fighting
Een van de weinigen in Europa die praktisch alle soorten van brandklassen kunnen simuleren. Na het aantrekken van een volledige brandweeroutfit gaan we een donker doolhof in. Ervaar de beleving van een brandweerman die zich een weg baant in een met rook bevangen gang om een brand te bestrijden. Leer de juiste middelen te gebruiken volgens het type brand.

Module 03: Sea Survival
Het center beschikt over een trainingsbassin waar alle mogelijke weerscenario’s van de Noordzee kunnen gesimuleerd worden. Dit gaat van golven van 2 tot 3 meter hoog, stortregen, storm tot 7 beaufort en bliksem.

De groep wordt verdeeld in verschillende teams, de deelnemers trekken een overlevingspak aan wat voor een goed drijfvermogen zorgt om vervolgens het water in te springen.

Terwijl één team zich in moeilijkheden bevindt, zal het andere team de juiste handelingen uitvoeren om hen in veiligheid te brengen. Wat staat op het programma? Simulatie van uit het water opgepikt te worden door een helikoptertakel, training om in een reddingsvlot te geraken zonder de eigen veiligheid uit het oog te verliezen en meerdere overlevingstechnieken.

Neem nu contact voor verdere info !

  Voornaam *

  Naam *

  Email *

  Tel *

  Bedrijf *

  Budget

  Aantal pers

  Voorkeur locatie

  Uw bericht